Koe virtuaalimuseo kotisohvalta

Koe virtuaalimuseo kotisohvalta

Kulttuurista nauttiminen ei voisi tästä vaivattomammaksi muuttua. Virtuaalimuseot tarjoavat sinulle mahdollisuuden tutustua lukuisiin näyttelyihin ja kokoelmiin vaikkapa kotisohvalta käsin.

Virtuaalimuseo kierrokset ovat maksuttomia ja helppokäyttöisiä. Lisäksi nämä näyttelyt pysyvät aina auki – voit siis tutustua niihin juuri silloin kuin itsellesi sopii parhaiten. Tässä esittelemme muutamia kiinnostavia vaihtoehtoa vierailtavaksi.

Mikä ihmeen virtuaalimuseo?

Nykyään viihde on pitkälti verkkopohjaista: rahapelit pelataan ilmaista pelirahaa jakavilla nettikasinoilla, elokuvat katsotaan suoratoistopalveluista ja kavereiden kanssa vietetään aikaa somealustoilla. Palvelujen siirtyminen verkkoon ei ole jäänyt huomaamatta myöskään kulttuurialalla.

Virtuaalimuseot ovat suomalaisten museoiden ja kulttuurikohteiden ylläpitämiä sivuja, joilla voit tutustua kohteisiin verkon kautta ilmaiseksi. Moni tuttu ja rakastettu museo tarjoaa mahdollisuuden virtuaalikierrokseen.

Tietysti verkon kautta koettu elämys ei ole täysin fyysistä vierailua vastaava etenkin tänä päivänä, kun lisätty todellisuus ja muut tekniset ratkaisut elävöittävät museovierailuja. Virtuaalimuseo kierrokset ovat kuitenkin mahtava tapa kurkistaa näyttelyyn.

Kiinnostavia kohteita virtuaalivierailuun

Luonnontieteellinen museo LUOMUS

Helsingissä sijaitseva Luonnontieteellinen museo esittelee kotimaamme sekä meitä ympäröivän maailman monimuotoista luontoa. Pääset ihastelemaan Suomen merien ja metsien saloja, ihmettelemään massiivisia ryhävalaita ja esihistoriallisia dinosauruksia tai vaikkapa seuraamaan leijonalauman saalistusta.

Näyttelyissä on mahdollista vierailla Google Mapsin kautta, ja lisäksi LUOMUS järjestää erillisiä virtuaalikierroksia ajankohtaisiin näyttelyihin. 

Museon omat kierrokset vievät sinut tutustumaan tiloihin 360°-menetelmällä, minkä ansiosta yksikään yksityiskohta ei jää katsomatta. Saat lisätietoa näyttelyn aiheista, kun napsautat virtuaalikierroksen infopisteitä.

Alvar Aalto -museo

Jyväskylässä sijaitseva Alvar Aalto -museo esittelee arvostetun arkkitehdin elämää ja tuotantoa. Myös kansainvälisesti uraa luoneen Alvar Aallon (1898–1976) tunnetuimpiin töihin Suomessa kuuluvat esimerkiksi Finlandia-talo, Paimion Parantola sekä Espoon Teknillisen korkeakoulun rakennukset.

Vuonna 1976 menehtyneen funktionalistin kädenjälkeä saavutaan edelleen ihailemaan kaukaakin maailmalta. Sinä voit tutustua halutessasi tuotantoon suoraan kotisohvalta: sekä Alvar Aalto -museo että -ateljee ovat vierailtavissa Google Arts and Culture -palvelua käyttäen.

Helsingin kaupunginmuseo

Kiehtova Helsingin kaupunginmuseo vie sinut aikamatkalle kaupunkilaisten arkeen vuosikymmenien taakse. Museoon on kerätty esineitä ja valokuvia, jotka valottavat hienosti, miltä tavallinen helsinkiläinen elämä näytti aikoinaan.

Helsinkiläistä kulttuuriperintöä vaaliva museo tarjoaa kiinteiden kokoelmien lisäksi vaihtuvia näyttelyjä, joista saat lisätietoa sen omilta kotisivuilta. 

Voit kurkistaa Google Mapsia käyttäen, miltä museossa näyttää. Helsingin kaupunginmuseo on aina ilmainen, joten suosittelemme piipahtamaan myös paikan päällä!

Suomenlinna

Helsingin edustalla jylhänä kohoava Suomenlinna on upea vierailukohde myös virtuaalisesti. Itämeren aallot ovat huuhtoneet tämä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan kulttuuriaarteen rantoja aina 1700-luvulta lähtien.

Alueeseen kuuluu kuusi toisiinsa yhdistettyä saarta, linnoitus sekä puolustus- ja tykistövalleja. Pääset tutustumaan tähän uniikkiin alueeseen 360°-kuvien sekä ilmakuvien kautta. 

Virtuaalikierros vie sinut niin saarilla sijaitseviin Suomenlinna-museoon, Lelumuseoon kuin Sukellusvene Vesikkoon. Ilmakuvat puolestaan esittelevät upeasti merilinnoituksen alueen kaikessa komeudessaan.

Didrichsenin taidemuseo

Didrichsenin taidemuseo sijaitsee Helsingin Kuusisaaressa. Se on perustettu taidetta keränneen pariskunnan Gunnar (1903–1992) ja Marie-Louise (1913–1988) Didrichsenin entiseen kotiin.

Tässä kauniissa ympäristössä on esillä niin kotimaista kuin kansainvälistä huippuluokan taidetta. Ulkoalueilta taas löytyy kaunis veistospuisto. Virtuaali museo esittelee 360°-kuvin, miltä upeassa kohteessa näyttää.

Gallen-Kallelan museo

Akseli Gallen-Kallela (1865–1931) oli yksi Suomen merkittävimmistä taidemaalareista. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa kuuluvat esimerkiksi Sammon taonta, Kullervon kirous ja Lemminkäisen äiti.

Taiteilija suunnitteli myös ateljeelinnan, jossa tänä päivänä päästään tutustumaan hänen tuotoksiinsa. Vaihtuvat näyttelyt esittelevät paitsi Gallen-Kallelan elämää ja teoksia, myös muiden samalla aikakaudella vaikuttaneiden maalareiden luomuksia sekä nykytaidetta.

Suomen parhaisiin museoihin kuuluva Gallen-Kallelan museo on vierailtavissa myös virtuaalisesti. Kokemus on erityisen mukaansatempaava, sillä ateljeelinna on kuvattu 3D-näkymää hyödyntäen.

Lopuksi

Virtuaalimuseo kierrokset onnistuvat helposti vaikkapa kännykällä – voit siis ihastella museoiden aarteita ihan missä tahansa. Valinnanvaraa on paljon, ja tässä on esitelty vain muutamia kiintoisia vaihtoehtoja.

Iso osa museoista ja muista kulttuurikohteista tarjoavat mahdollisuuden virtuaaliseen vierailuun maksuttomasti. Museo netissä onkin matalan kynnyksen tapa sivistää itseään ja päästä ihastelemaan menneen ajan sekä nykypäivän ilmiöitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.