Suomen parhaat museot

Suomen parhaat museot

Ainola (Järvenpää)

Kuuluisan säveltäjän Jean Sibeliuksen koti. Hän asui täällä puolivuosisataa kuolemaansa asti vuoteen 1957. Hänet on haudattu tontille yhdessä hänen vaimonsa Ainon kanssa (jonka mukaan talo on nimetty). Noin 40km Helsingistä.

Suomen kansallisgalleria (Helsinki)

Suomen tärkeimmät teokset modernin taiteen saralla ovat grafiikkaa, veistoksia ja maalauksia. Laajin kokoelma koko maassa. Luonnollisesti eniten Suomen omia tyttäriä ja poikia eli taidetta suomalaisilta taiteilijoilta 1700-luvun puolivälistä lähtien.

Gallen-Kallela-museo (Espoo)

Museo Akseli Gallen-Kallelan (1865–1931) kunniaksi. Gallen-Kallela tunnetaan lähinnä hänen maalauksistaan ja erityisesti Kalevalaan liittyvistä teoksista.

Mannerheim-museo (Helsinki)

Suomen marsalkka Carl Gustaf Mannerheimin (presidentti vuosina 1944–1946) koti on muutettu museoksi, joka on täynnä muistoesineitä, kuten miekkoja, metalleja ja uniformuja sekä antiikkiesineitä ja huonekaluja.

Suomen Kansallismuseo (Helsinki)

Yksikään muu Suomen museo ei talleta suomalaisten ihmisten historiaa samalla tasolla kuin Kansallismuseo. Työkaluja, jotka ovat muokanneet elämää Suomessa jo kivikaudesta lähtien, sekä kansallisasuja, kirkkotaidetta ja paljon muuta.

Seurasaaren ulkoilmamuseo (Seurasaari)

Tämä museo on Helsingin edustalla olevalla saarella, joka on nyt kansallispuisto. 100 autenttisesti sisustettua kotia 1600-luvun kirkosta perinteiseen saunaan. Nämä rakennukset vievät sinut syvälle Suomen historiaan sekä nykyaikaan. Kesäiltoina saarella järjestetään tansseja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.