Kiinnostavimmat Museokortti-museot

Kiinnostavimmat Museokortti-museot

Vuodesta 2015 alkaen saatavilla ollut Museokortti antaa mahdollisuuden vierailla sadoissa suomalaisissa museoissa täysin rajattomasti. Ovet aukeavat niin kiinnostaviin paikallismuseoihin kuin Suomen suurimpiin ja parhaimpiin kokoelmiin.

Katso tästä, miten museokortti toimii, mistä voit hankkia sen, ja mitkä ovat kaikkein kiinnostavimmat Museokortti museot.

Miten Museokortti toimii?

Museokortti toimii yhteisenä pääsylippuna kaikkiin järjestelmässä mukana oleviin museoihin. Niitä on tällä hetkellä mukana jo yli 300 eri puolilla Suomea. 

Museoiden lisäksi pääset tutustumaan kortilla erilaisiin näyttelyihin ja tapahtumiin. Museokorttia näyttämällä voit saada myös etuja monilta kulttuurialan yhteistyökumppaneilta.

Vuonna 2022 Museokortin hinta on 74 euroa. Se on voimassa 12 kuukauden ajan, mutta aikajakso käynnistyy vasta siitä hetkestä, kun käytät korttiasi ensimmäisen kerran. Kortti on henkilökohtainen, eli sitä ei voi jakaa muiden kanssa.

Voit ostaa Museokortin esimerkiksi palvelun omasta verkkokaupasta, Museokortti-sovelluksesta tai mistä tahansa järjestelmään kuuluvasta kohteesta.

Tutustu ainakin näihin Museokortti-museoihin

Ateneum

Kuvataiteille omistettu Ateneum kuuluu Museokortti-museoihin. Uusrenessanssia edustava rakennus on jo itsessään upea ihailtavaa: veistoksin ja kohokuvin koristeltu julkisivu sisältää runsaasti symboliikkaa.

Ateneum on osa Kansallisgalleriaa, ja pääset ihailemaan siellä esimerkiksi sellaisia klassikkoteoksia kuin Akseli Gallen-Kallelan Lemminkäisen äiti (1897), Eero Järnefeltin Raatajat rahanalaiset (1893) ja Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli (1903).

Lisäksi Ateneumissa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, joista suosituimmat keräävät satoja tuhansia kävijöitä. Museosta löytyy myös esittävien taiteiden esiintymisfoorumi Ateneum-sali.

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Ateneum on ollut suljettuna maaliskuusta 2022 alkaen remonttitöiden vuoksi. Se kuitenkin avataan uudestaan alkuvuodesta 2023 entistä parempana.

Heureka

Koko perheen suosikkikohde Heureka on mukaansatempaava upotus tekniikan saavutuksien sekä luonnon ja kulttuurin kiertokulun pariin.

Heurekan päänäyttely esittelee kohteita useilta eri tieteenaloilta ja aihepiireistä kiinnostavalla tavalla. Pääset tutustumaan esimerkiksi kiertotalouteen, sähköön, rahan valmistukseen, ruoansulatukseen, fysiikan ilmiöihin ja moniin muihin aihealueisiin. Osa kohteista on suunniteltu niin, että kävijät pääsevät kokemaan ne koko keholla.

Keskukseen kuuluu paljon muutakin, kuten:

 • Tiedepuisto Galilei
 • Kivipuutarha
 • Planetaario
 • Vaihtuvat näyttelyt
 • Laboratorio- ja työpajat
 • Tiedeteatteriesitykset
 • Rottien koripallopelit

Vapriikki

Vuonna 2017 avattu Museokeskus Vapriikki on todellinen Tampereen ylpeys. Komeissa vanhoissa tehdastiloissa Tammerkosken rannalla sijaitseva keskus pitää sisällään kaiken tämän:

 • Yli kymmenen yhtäaikaista, vaihtelevaa näyttelyä
 • Tampereen luonnontieteellinen museo
 • Tampereen kivimuseo
 • Postimuseo
 • Suomen Jääkiekkomuseo
 • Mediamuseo Rupriikki
 • Suomen Pelimuseo

Pelimuseossa esitellään suomalaista pelikulttuuria aina lauta- ja roolipelaamisesta digitaalisen pelaamisen siirtymään. Museossa vierailu on elämyksellinen kokemus: sieltä löytyy esimerkiksi pelihalli, jossa pääset kokeilemaan erilaisia peliautomaatteja 1970-luvun laitteista alkaen.

Suomen Pelimuseo tarjoaa myös tiloja, joissa on mahdollista järjestää pelimaratoneja, harrastajakokoontumisia, e-urheilutapahtumia tai muita peliaiheisia tapahtumia. Tällaisessa ympäristössä on hyvä testata myös historiallisesti parhaat kasinot ilman rekisteröitymistä.

Museokeskus Vapriikki ja Suomen Pelimuseo löytyvät Tampereelta osoitteesta Alaverstaanraitti 5.

Paljon muutakin ihasteltavaa

Museokortilla pääset tutustumaan moniin muihinkin mieleenpainuviin, kiinnostaviin kohteisiin. Suuntaa museokierroksellasi myös näihin:

 • Kiasma – Nykytaidetta esittelevä taidegalleria, jossa on esillä vaihtelevia näyttelyistä sekä osa Kansallisgallerian teoksista (Helsinki).
 • Amos Rex – Osittain maan alla sijaitseva taidemuseo, jonne astuessasi tunnet siirtyväsi kokonaan uuteen maailmaan (Helsinki).
 • Kansallismuseo – Suomen suurin museo, jossa on esillä monipuolisia vaihtelevia sekä pysyviä näyttelyitä aina esihistoriallisesta ajasta Suomen historiaan ja nykyhetkeen.
 • Turun Linna – Tärkeä rakennushistoriallinen muistomerkki täynnä tarinoita menneistä ajoista ja tavoista. Pääset kurkistamaan, miltä elämä linnassa on näyttänyt eri vuosisadoilla. 

Tässä on mainittu vain muutamia parhaita paloja. Katso kaikki Museokortilla vierailtavat kohteet, niin löydät paljon lisää mielenkiintoisia museo- ja kulttuurikohteita.

Kiinnostavaa tekemistä koko vuodeksi

Museokortti museot tarjoavat kiinnostavaa, sivistävää ja viihdyttävää katseltavaa sekä koettavaa ympäri vuoden. Kortin rajoittamattoman käytön ansiosta voit käydä tutustumassa vaihteleviin näyttelyihin niin usein kuin vain itse haluat.

Museokortti on helppo ja kätevä tapa heittäytyä historian havinaan ja sukeltaa kulttuurikylpyyn – saat siitä edulliseen hintaan paljon iloa koko vuodeksi kerrallaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.