Ilmaiset Museot: Helsinki

Ilmaiset Museot: Helsinki

Helsinki on todellinen kulttuurikaupunki ja sieltä löytyy paljon koettavaa myös historiannälkäisille. Kaupungin kymmenet museot esittelevät erilaisia palasia historiasta: kaupungista itsestään, maailmasta, taloudesta, liikenteestä ja monesta muusta.

Et tarvitse isoa budjettia museokierrokselle, sillä useat niistä ovat maksuttomia. Ilmaiset museot Helsingissä tarjoavat upeita hetkiä, innovatiivisia kokemuksia ja aikamatkoja menneeseen.

Katso tästä Helsingin kiinnostavimmat ilmaiset museot ja suunnittele vierailusi.

Helsingin kaupunginmuseo

Ainutlaatuinen Helsingin kaupunginmuseo vie aikamatkalle Helsingin menneisiin vuosiin. Senaatintorin kulmalla sijaitseva museo esittelee erilaisia tiloja, tunnelmia ja yksityiskohtia, joiden avulla voidaan kurkistaa helsinkiläisten arkeen entisaikoina.

Museota on kehuttu erityisesti sen innovatiivisuudesta. Kaupunginmuseosta löytyy muun muassa virtuaalitodellisuutta hyödyntävää teknologiaa, jolla aikamatka muuttuu entistä mukaansatempaavammaksi.

Jos ilmaiset museot kiinnostavat, tämä kannattaa ehdottomasti laittaa listalle. Löydät Helsingin kaupunginmuseon osoitteesta Aleksanterinkatu 16.

Muut ilmaiset museot Helsingissä

Ratikkamuseo

Töölössä sijaitsevalta kulttuurialueelta Korjaamolta löytyy kiintoisa Ratikkamuseo, jonka seinät ovat kohonneet paikallaan aina vuodesta 1900 alkaen.

Täällä voit sukeltaa ratikoiden historiaan: istua vanhan ratikkavaunun kyytiin, katsella vuosikymmenien takaisia lippuja ja testata niiden leimaamista. Vanhassa ratikkahallissa sijaitsevassa museossa on aivan omanlaisensa tunnelma, joka kannattaa kokea.

Ratikkamuseo sijaitsee osoitteessa Töölönkatu 51 A.

Ruiskumestarin talo

Ruiskumestarin talo tarjoilee uniikin museoympäristön: se sijaitsee kaupungin vanhimmassa säilyneessä puurakennuksessa. Talo on katsellut maailman menoa jo vuodesta 1818 alkaen.

Täällä aika on pysähtynyt 1860-70-luvuille. Pääset tutustumaan aikakauden arkeen ja asumiseen Ruiskumestarin talon tilojen, kalusteiden ja esineiden kautta.

Ruiskumestarin talo sijaitsee Kruununhaassa, osoitteessa Kristianinkatu 12. Huomaathan, että museo on auki vain kesäisin.

Työväenasuntomuseo

Alppilassa sijaitsevassa Työväenasuntomuseossa voit tutustua 1900-luvun eri vaiheisiin helsinkiläisten arjessa. Museoalueelle on sisustettu yhdeksän erilaista pientä kotia, joista kukin edustaa eri aikakautta.

Tilat näyttävät kiinnostavalla tavalla, miten helsinkiläiset kodit kehittyivät pikkuhiljaa vuosisadan aikana moderneiksi asunnoiksi.

Työväenasuntomuseo löytyy osoitteesta Kirstinkuja 4, ja myös se on auki vain kesäisin.

Suomen Pankin Rahamuseo

Helsingin ilmaiset museot tutustuttavat myös rahan historiaan: Helsingin keskustasta löytyy maksuton Suomen Pankin Rahamuseo. Se sijaitsee osoitteessa Snellmaninkatu 2.

Museo perehdyttää rahan historiaan sekä Suomessa että muualla maailmassa. Siellä on mahdollista tutustua Euroopan keskuspankkijärjestelmään Suomen Pankin näkökulmasta, ja lisäksi tarjolla on vaihtuvia näyttelyitä.

Rahan historia on kiinnostavaa tutkittavaa etenkin, kun se laitetaan nykypäivän viitekehykseen. Tänä päivänä fiat-raha ei ole enää ainoa käytettävissä oleva valuutta, vaan rinnalle on saatu tuhansia kryptovaluuttoja.

Lisäksi maksupalvelujen teknologia kehittyy huimaa vauhtia, ja etenkin verkkomaksaminen harppoo jatkuvasti eteenpäin. Nopeita ja helppoja verkkomaksutapoja hyödyntävät jo lähes kaikki verkkopalvelut, kuten esimerkiksi Rapid Transfer kasinot.

Rahamuseon vierailun jälkeen nykypäivän maksupalvelut tuntuvatkin erityisen edistyneiltä. Tämä on yksi museoiden parhaista puolista: ne auttavat näkemään tätä hetkeä uudessa valossa.

Päivälehden museo

Etenkin nykypäivänä medialukutaito on tärkeää, mikä tekee Päivälehden museosta erityisen kiinnostavan kohteen. Se esittelee median historiaa sekä sananvapautta Suomessa ja muualla maailmassa.

Lisäksi se luo ajankohtaisen katsauksen median nykypäivään ja tulevaisuuteen.

Voit tutustua myös Helsingin Sanomien tarinaan sekä katsella tuhansia alaan liittyviä vanhoja työvälineitä ja valokuvia.

Useita Suomen parhaita museoita

Ilmaisten museoiden lisäksi kaupungista löytyy lukuisia museoita, joissa pääset pientä pääsymaksua vastaan tutustumaan Suomen parhaisiin lukeutuviin näyttelyihin.

Erityisesti Suomen Kansallismuseo ansaitsee vierailun vähintään kerran elämässä. Näyttävä rakennus kätkee kivisten seiniensä sisään valtavan määrän taltioitua tietoa historiastamme aina kivikaudesta alkaen.

Lisäksi Kansallismuseossa järjestetään usein vaihtuvia näyttelyitä. Se siis tarjoaa kiinnostavia hetkiä, vaikka päänäyttelyt olisikin tullut jo käytyä läpi. Museo pääsymaksu pitää sisällään kaikki kullakin hetkellä käynnissä olevat näyttelyt.

Vinkki: useisiin Helsingin maksullisiin museoihin on mahdollista tutustua tiettyinä päivinä ilmaiseksi. Voit katsoa esimerkiksi täältä lisää tietoa aiheesta.

Ilmaiset museot Helsinki – nauti tarjonnasta

Helsingin ilmaiset museot tarjoavat monenlaisia elämyksiä, joista voit nauttia täysin maksuttomasti. Ne ovat erinomainen tapa tutustua historiaan ja ymmärtää paremmin myös nykyhetkeä.

Aukioloajoissa voi olla vaihtelua vuodenaikojen mukaan. Kannattaa siis tutustua niihin etukäteen, kun suunnittelet vierailuasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.