Euroopan Mielenkiintoisimmat Museot Vuonna 2024

Euroopan Mielenkiintoisimmat Museot Vuonna 2024

Eurooppa tarjoaa monia huippuluokan museoita, joihin pääsee Suomesta käsin tutustumaan vaikka viikonloppulomalla. Mielenkiintoisiin museoihin voi lähteä lyhyelläkin varoitusajalla ja usein näihin kohteisiin voi löytyä myös edullisia äkkilähtöjä. Moni kaupunki on parhaimmillaan luonnollisesti kesäaikaan, mutta toisaalta talvisin kulttuurista nauttiminen voi piristää arkea kaikesta eniten.

Lontoon museot eivät jätä kylmäksi

Lontoo on suosittu viikonloppumatkakohde ja kaupunkiin kelpaa matkustaa myös museoiden perässä. Lontoon museot ovat suosittuja matkakohteita ja lipunmyynteihin voi muodostua varsinkin sesonkiaikoina pitkiäkin jonoja. Yleensä onkin viisasta hankkia liput jo etukäteen netistä. Esimerkiksi erilaisia lomaelämyksiä myyvästä Hellotickets-palvelusta oman lippunsa voi varata etukäteen.

Madame Tussauds tarjoaa elämyksellisen vaihtoehdon tavallisille museokäynneille. Yli sata vuotta vanha vahakabinetti vie vierailijat läpi 14 elämyksellisen ja vuorovaikutteisen alueen, joissa on esillä yli 300 vahanukkea. Esillä on varsinkin supersankareita, filmitähtiä ja urheilulegendoja. Lapset ja aikuiset voivat ihailla monia kuuluisuuksia, kuten Tom Cruisea ja Rihannaa, unohtamatta vuonna 2022 kuollutta kuningatar Elisabetia.

British Museum Lontoossa on yksi maailman laajimmista historiallisista ja kulttuurillisista museoista, jonka perusti Sir Hans Sloane 1700-luvulla. Vuosien saatossa sen kokoelmat ovat laajentuneet sisältämään yli seitsemän miljoonaa esinettä, jotka valottavat ihmiskulttuurin kehitystä esihistoriasta nykypäivään. Paikan päällä käyminen on jännittävää, vaikka museot eivät yleensä kiinnostaisikaan.

Berliinin museokierros

Berliini on Lontoon ohella yksi suosituimmista viikonloppukohteista Euroopassa. Vaikka Berliiniin onkin monta hyvää syytä matkustaa, on myös kaupungin monet mielenkiintoiset museot yksi vetonauloista. Kaupunki on itse asiassa monellakin mittarilla tarkasteltuna yksi Euroopan johtavia kaupunkeja museoiden suhteen ja kaupunkiin rakennetaan silloin tällöin myös uusia museoita.

Suurin osa kaupungin museoista sijaitsee lähellä keskustaa, joten niihin on helppo kulkea vaikka kävellen. Museot tarjoavat tilaisuuden tutustua sekä taiteeseen että koko Saksan historialliseen ja tieteelliseen perintöön. Museosaari, joka sijaitsee lähellä Alexanderplatzia ja Brandenburgin porttia, muodostaa kulttuurisen sydämen. Alueella on viisi päämuseota ja vilkas sosiaalinen elämä, johon kuuluu jokilaivojen lähtöpisteitä ja muun muassa oopperatalo. Museosaaren lähellä on monia muita museoita ja nähtävyyksiä, miksi niin monet sinne matkustavatkin. 

Neues Museum esittelee Euroopan ja Lähi-idän historian kivikaudelta keskiaikaan. Sen kokoelmissa on lähes 10 000 teosta, mukaan lukien merkittäviä muinaisegyptiläisiä esineitä ja Nefertitin kuuluisa rintapatsas. Alte Nationalgalerie -museo erottuu muista Museosaaren museoista tarjoamalla enemmän perinteistä taidetta, kuten 1700- ja 1800-lukujen klassisia ja renessanssityylisiä teoksia ja kuninkaallisten muotokuvia. Museosaaren museoihin voi ostaa myös passin, jolla pääsee kätevästi ja edullisesti vierailemaan vaikka jokaisessa museossa.

Ranskan Centre Pompidou-Metz Metz tarjoaa huippuluokan nykytaidetta

Nykytaiteen ystäville on helppo suositella Centre Pompidou-Metziä, joka sijaitsee Ranskan Lorrainen alueen Metzissä. Museon suunnitteli japanilainen arkkitehti Shigeru Ban, joka sai inspiraationsa museoon kiinalaisesta hatusta. Museo avattiin 2010 ja se on ennen kaikkea tunnettu nykytaiteesta. 

Pariisin Pompidou-keskuksen tytärmuseo Centre Pompidou-Metz kattaa 5 000 neliömetriä ja on erikoistunut moderniin sekä nykytaiteeseen. Museo on tunnettu vaihtuvista näyttelyistään, jotka tuovat esille teoksia Ranskan modernista taiteesta ja kyseessä on yksi Euroopan laajimmista 1900- ja 2000-luvun taiteen kokoelmista.

Centre Pompidou-Metz on noussut yhdeksi Ranskan suosituimmista kulttuurikohteista Pariisin ulkopuolella, ja paikka houkuttelee myös suomalaisia taiteen ystäviä tutustumaan ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin ja laajaan taidevalikoimaan. Museo on hyvin suosittu, mutta lippuja voi ostaa etukäteen myös netistä.

Vatikaanin museo Roomassa

Vatikaanin museo Roomassa on yksi maailman arvostetuimmista taidekokoelmista. Museo kuvastaa katolisen kirkon laajaa kulttuurista ja hengellistä merkitystä läpi aikojen. Vuosittain miljoonat ihmiset saapuvat ihailemaan sen vaikuttavia teoksia.

Museon tiloissa on esillä huomattava määrä renessanssitaiteen mestariteoksia, joiden joukosta erityisen maineikas on Michelangelon luoma “Viimeinen tuomio” Sikstuksen kappelin katossa. Monet ovat lukeneet museon taideteoksista historian kirjoista, joten on äärimmäisen mielenkiintoista päästä näkemään ne omilla silmillä paikan päällä. Museon kokoelmat tarjoavat ainutlaatuisen näkymän kristillisen taiteen ja kulttuurin kehitykseen. Kävijöille tarjoutuu mahdollisuus kokea syvällisesti taiteen ja uskonnon yhteisvaikutus ihmiskunnan historiassa.

Vatikaanin museon esillä olevista teoksista voidaan esiin nostaa myös Rafaelin huoneet ja laaja egyptiläisen taiteen kokoelma. Käynti Vatikaanin museossa ei ole ainoastaan taide-elämys, vaan myös matka läpi aikojen. Vatikaanin museo on varma valinta varsinkin kaikille historiasta kiinnostuneille. Ja jos matkustaminen kotimaan rajojen ulkopuolelle ei ole mahdollista, niin omassa maassammekin on tarjolla elämyksellisiä museokokemuksia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.