Walesista Löydetty Rooman Ajan Hautoja

Walesista Löydetty Rooman Ajan Hautoja

Live Sciencen raportin mukaan arkeologi Mark Collardin johtama tutkijaryhmä on löytänyt Walesista kaksi Rooman ajan hautaa. Toinen haudoista löydettiin läheltä roomalaista asutusta alueelta, josta on näkymä laaksoon ja merelle.

Tässä haudassa oli kenkänaulajalkineet sekä pitkä rautamiekka ja hopeinen 1300–1400-lukujen manner-Euroopan tyylinen jousi.

Miehen jäännöksien kunnon perusteella hän kuoli parikymppisenä luultavasti korvatulehdukseen, joka levisi koko kalloon. Collardin mukaan hän on voinut olla palkkasoturi tai roomalaisen alueen vallannut henkilö.

Geenianalyysi saattaa tarjota lisätietoa miehen henkilöllisyydestä.

Toisessa haudassa olivat myös parikymppisenä kuolleen miehen jäännökset. Tämän miehen pää oli asetettu hänen jalkoihinsa, joka yleensä merkkaa hänen päänsä olleen irti haudattaessa.

Haudassa oli myös puuta ja rautaisia nauloja, joten hänet haudattiin luultavasti arkussa tai laudan päällä käärinliinoissa. Collard sanoi, että pään leikkaamista on voitu käyttää sielun erottamiseen kehosta tai kehon henkiin heräämisen estämiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.