
Mehevä savuporopiiras
“Tämä on sitä, mitä voit tehdä aina uudestaan ja uudestaan” sanoo mieheni, joka tykkää enemmän suolaisista kuin makeista leivonnaisista. Piiras on maultaan lempeän suolainen, joita tomaatit ja sweet chili -kastike täydentävät ihanasti. Tämä on helppo ja nopea valmistaa.
Voit tarjoilla tätä extemporee vieraille lyhyemmälläkin varoitusajalla! Välillä laiskottaa ja tämän piiraan teinkin valmiiseen taikinaan. Nappaa ohje reseptivihkoosi ja tarjoile tätä herkkua vappubrunssilla kuoharin kera!
Pohja: valmis suolainen piirakkataikina /-tai helppo itse tehty piirakkataikina
Täyte:
- 300g savupororouhetta
- 1rs mini luumutomaatteja
- 1 sipuli
- 1prk tomaattipyrettä
- 2,5dl flora pekoni-sipulikermaa
- 1kpl kananmuna
- 1tl valkosipulijauhetta
- 0,5tl mustapippuria
- 3rkl sweet chili -kastiketta
Päälle:
- 1rkl kuivattua ruohosipulia
- 1,5dl juustoraastetta
Ohje: Painele sulanut piirakkataikina vuoan pohjalle. Lisää pohjalle tomaattipyree ja tasoita se lusikalla tasaisesti. Lisää savupororouhe, sipulit ja tomaatit vuokaan. Tee kermaseos erillisessä kupissa ja laita sekaan kananmuna, mausteet ja sweet chili -kastike. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada vuokaan muiden ainesten päälle. Lisää päälle juustoraaste ja kuivattu ruohosipuli. Paista uunin keskitasolla 200C 30min tai sitten kun pinta on saanut kauniin kultaisen värin.
Piiras ei tarvitse suolaa, savuporon suolaisuuden takia.
Mukavaa alkavaa viikkoa!