
Helppo ja herkullinen tonnikalapiiras
Aurinko paistaa, mutta ovesta kun ulos astuu valtaa kehon aivan järetön kylmyys. Oi kesä missä olet? Viime vuonna tähän samaan aikaan oli tosi lämmintä ja muistan kun istutin pihamaalle ja kasvihuoneeseen herkut itämään. Nyt ei vielä toivoakaan, mutta esikasvatus on aloitettu! Tämän päivän resepti on tonnikalapiiras, joka maistuu varmasti monelle. Lupaan, että se on super herkkua! Nappaa resepti talteen.
- Pohjaksi valmis pohja pakasteesta
- tai itse tehty piirakkapohja
Pohjalle:
- 1 prk tonnikalapaloja öljyssä
- 1 sipuli
Täyte:
- 150 g ranskankermaa
- 100 g valkosipulituorejuustoa
- 1 kananmuna
- 0,5 tl mustapippuria
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Pinnalle:
- n. 10 kpl miniluumutomaatteja
- 1 dl mozzarella raastetta
Ohje: Valmista itse tehty pohja erillisen ohjeen mukaan tai painele valmis piirakkapohja vuokaan. Lisää päälle valutettu tonnikala ja silputtu sipuli. Valmista erillisessä kulhossa täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään sekaisin. Kaada seos tonnikalan päälle, lisää tomaatit ja juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 200C n. 30min tai sitten kun pinta on saanut kullanruskea värin. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Tämä sopii oivasti lounaalle salaatin kera. Kahvi tarjontaan piirasta riittää useammalle. Voit halutessasi tuplata ainekset ja tehdä pellin kokoisen piiraan. Niin minä teen seuraavaksi, koska tämä oli niin hyvää!
Leipomisen iloa!