Esihistoriallinen Taideteos Saattaa Olla Kaiverrettu Nuotionvalossa

Esihistoriallinen Taideteos Saattaa Olla Kaiverrettu Nuotionvalossa

Kokoelma 15 000 vuotta vanhoja kivikaiverruksia saattavat olla luotu nuotionvalossa Yorkin yliopiston mukaan. British Museumin säilyttämät kaiverrustyöt tunnetaan plaketteina ja ne löydettiin alkujaan Ranskasta.

Tutkijat uskovat teosten olevan Magdalenian-metsästäjäkerääjien tekemiä. Yorkin yliopiston Andy Needhamin johtama tutkijaryhmä kopioi taideteokset käyttäen kivityökaluja ja sitten käytti virtuaalisen todellisuuden ohjelmistoa 3D-kuvien luomiseen.

Aikaisemmin on luultu, että pinkit merkinnät osassa plaketteja (joita on yhteensä 50) olivat syntyneet vahingossa lämmölle altistumisesta. Nyt tutkimus kuitenkin ehdottaa, että merkit kivissä vaikuttavat syntyneen tulen lähellä pitämisestä.

Taiteilijat ovat voineet työstää teoksia kiviin nuotion ympärillä yöaikaan, Needham selitti.

Vaihteleva valoitus ja sen luomat muodot ovat voineet luoda figuurien liikettä taiteeseen sekä aktivoida aivojen alueita, jotka tunnistavat kuvioita ja opettivat ihmisiä välttämään saalistajia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.