Vapaahaku
Täsmähaku
Mikä

Kuka/Ketkä

Mistä

Mistä - Mihin
-
Materiaali

Museo

Asiasana

Näytä pikaohjeet
Näytä tyhjät kategoriat
Selaa sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 459
(tarkka selaus | kuvaselaus)
Edellinen kohde Seuraava kohde

aasin satulalaukku

Markku Haverinen 2011
Markku Haverinen 2011
Nimi aasin satulalaukku
Muut nimet kuorman kantoväline
Museo Suomen kansallismuseo
Tyyppi esine
Numero VK6471:75
Valmistuspaikat Guatemala
Materiaalit kangas, puuvilla
Kuvaus Aasin satulalaukku on kudottu loimiripsillä, eli tiiviillä palttinalla siten, ettei kudelanka näy lainkaan. Kantoväline muodostuu pitkästä kaitaleesta, jonka päät on käännetty lähelle keskustaa ja kiinnitetty hulpioreunoista. Näin muodostuneet pussit on kuvioitu ruskein loimijuoksuin, joita on korostettu kirkasvärisin akryyli?langoin. Kuvioaiheina on erilaisia geometrisia kuvioita, lintuja ja koiria?. Loimessa on vuorotellen valkoisia ja ruskeita lankoja, ja tämän vuoksi pintaan muodostuu kuteen levyisiä ruskeita ja valkoisia raitoja. Korostuslankoina on käytetty punaista, vihreää, keltaista, pinkin ja sinisen eri sävyjä, oranssia ja vaaleanvihreää. Loimikuviointi on molemmin puolin samanlainen, mutta väritys eroaa. Hulpioreunat ja keskelle käännetyt päät on huoliteltu pitkillä risteävillä pistoilla vuorotellen valkoisella ja ruskealla. Kulmissa on tupsut.
Kokoelma Yleisetnografiset kokoelmat
Tekniikka kudonta
Mitat pituus 112 cm, leveys 43.50 cm
Valmistustapa käsityö
Aineistotyyppi esine
Hankintaerän numero VK6471:1-132
Käyttötapa Laukku on asetettu kuormajuhdan selkään niin, että pussit ovat tulleet eripuolille. Tasapainon vuoksi molemmille puolille on lastattava suurinpiirtein saman verran tavaraa.
Hankintatapa lahjoitus
Kirjallisuus Osborne, Lilly de Jongh 1965: Indian Crafts of Guatemala and El Salvador. Norman, University of Oklahoma Press.
Kirjallisuus Rowe, Ann Pollard 1981: A century of change in Guatemalan textiles. New York, The Centre for Inter-American Relations.
Markku Haverinen 2011 Markku Haverinen 2011 Markku Haverinen 2011
Edellinen kohde Seuraava kohde
Selaa sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 459