Vapaahaku
Täsmähaku
Mikä

Kuka/Ketkä

Mistä

Mistä - Mihin
-
Materiaali

Museo

Asiasana

Näytä pikaohjeet
Näytä tyhjät kategoriat
Selaa sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 62
(tarkka selaus | kuvaselaus)
Edellinen kohde Seuraava kohde

50 m pitkä, halkaisijaltaan 12 mm kuormavaijeri kuljetusta ja käyttöä varten vyyhettynä kelakehikolle m-Peippo Miekankosken nipunsiirtoradalla.

50 m pitkä, halkaisijaltaan 12 mm kuormavaijeri kuljetusta ja käyttöä varten vyyhettynä kelakehikolle m-Peippo Miekankosken nipunsiirtoradalla.; Unto Paasio
50 m pitkä, halkaisijaltaan 12 mm kuormavaijeri kuljetusta ja käyttöä varten vyyhettynä kelakehikolle m-Peippo Miekankosken nipunsiirtoradalla.; Unto Paasio
Nimi 50 m pitkä, halkaisijaltaan 12 mm kuormavaijeri kuljetusta ja käyttöä varten vyyhettynä kelakehikolle m-Peippo Miekankosken nipunsiirtoradalla.
Museo Lusto - Suomen Metsämuseo
Tyyppi Valokuva
Numero V07005:674
Aiheen paikat Etelä-Savo, Mäntyharju, Miekankoski
Tekijät Unto Paasio
Asiasanat uittorakenteet, köydet, kelat, uittovälineet, keksit, retkeily, metsänhoitajat
Kuvaus 50 m pitkä, halkaisijaltaan 12 mm kuormavaijeri kuljetusta ja käyttöä varten vyyhettynä kelakehikolle m-Peippo Miekankosken nipunsiirtoradalla. Miekankosken nipunsiirtorata on rakennettu nippujen saamiseksi Lahnaveden ja Tarhaveden välisen Miekankosken läpi. Kokonaan veden pinnan alle tehty rata on 80 metrin pituinen ja sen putouskorkeus on 0,4 m. Yhden nipun kerrallaan siirtävää nippuvaunua kuljettaa kannatusrullien ja radan molemmissa päissä olevien taittopyörien varassa liikkuvan vetoköyden avulla 120 kW:n moottori. Nipunsiirtoteho on n. 30 nippua/h. Laitoksen on suunnitellut diplomi-insinööri M. Makkonen ja rakentanut Kymin Osakeyhtiö Kymin Uittoyhdistyksen lukuun. Koneiston on tehnyt Heinolan Konepaja Oy. Laitos on väliaikainen ja tulee sillanrakennustöiden yhteydessä korvattavaksi lyhyellä, nippusäikeidenkin uittoon soveltuvalla uittoruuhella. Miehityksenä nipunsiirtoradalla koneenkäyttäjä ja 2-3 syöttäjää, joiden lisäksi laitoksen alapuolella työskentelevät 4 kuormatekijää. (tiedot alkuperäisestä matkaraportista). Kuva otettu Yksityismetsänhoitajayhdistyksen retkeilyllä.
Kokoelma Uittoteho ry:n kokoelma
Tekijänoikeus Julkaistaessa mainittava Lusto/Uittoteho ry:n kokoelma
Edellinen kohde Seuraava kohde
Selaa sivuja: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 62